Így lehet egyedi és modern otthont varázsolni egy nagypolgári lakásból

Lakberendezés | Utoljára szerkesztve: 2018. 06. 18.

Saját lakásfelújítási és lakberendezési projektjeinket bemutató sorozatunk második részében (első projektünket itt tekintheted meg!) egy pompás adottságokkal rendelkező, nagypolgári lakást mutatunk be egyenesen Budapest szívéből.

A Kálvin térről több prominens utca is nyílik, de közülük talán a legszebb a Ráday utca meghitt, ízig-vérig budapesti századfordulós varázsa. Így nagyon örültünk, hogy ebben az utcában újíthatunk fel és rendezhetünk be teljes körűen egy 95 négyzetméteres lakást, melyet ingatlanbefektetési céllal vásárolt tulajdonosa.



A tágas lakáshoz nagyvonalú nappali és konyha, valamint két háló- és fürdőszoba tartozik: mivel igen-igen lelakott állapotban kaptuk meg, a teljes felújítási költség öt millió forintba került, bútorozása 850 ezer forintból valósult meg.

A felújításkor elsődleges szempont volt, hogy hosszú távú bérbeadásban gondolkozzunk és igényes bérlőket vonzó, uniszexen stílusos otthont hozzunk létre. Ez már a felújítás és bútorozás után napokkal meg is történt: két egyetemista, külföldi diák azonnal beleszeretett és 800 eurós havi bérleti díjért (azaz körülbelül 240 ezer forintért) ki is vették hosszú távra az ingatlant. Nem is kell nagy matekzseninek lenni, hogy kiszámoljuk: a cirka hatmillió forintos befektetés két és fél év bérbeadással már meg is térül, utána pedig csak a hasznot hajtja a tulajdonosnak – aki kényelmesen hátra is dőlhet, ugyanis lakáskezelési szolgáltatásunk igénybevételével minden, a lakáshoz kapcsolódó ügyintézést levettünk a válláról.

    

Végül amellett, hogy figyeltünk a pasztellszínek és a nyugtató, harmonikus téralkotásra, belevittünk egy kis egyedi, kreatív csavart; két falon festhető, 3D-s falpanel-egységet hoztunk létre. Ez a megoldás meglepően könnyen installálható, cserébe nagyon látványos és ami a legjobb: egy igen-igen költséghatékony elem, amit mindenki megengedhet magának és nagyon karakteressé tesz egy teret.

  

Imádtunk ezen a lakáson dolgozni és nagyon boldogok voltunk, hogy ilyen gyorsan beleszerettek munkánk végeredményébe!

Itt megnézheted a többi képet is:

Ez az ukrán lakás olyan, mintha egy 5 csillagos hotel lenne »