3 érv, hogy miért add ki inkább hosszú távon a lakásod

Lakás | Utoljára szerkesztve: 2023. 01. 11.

Az elmúlt években sokan úgy gondolták, hogy a néhány napos, vagy 1-2 hetes lakáskiadás a legjobb megoldás, kihasználva a megnövekedett piaci igényeket. Azonban akkor még nem látták ennek a rövid távú lakáskiadásnak a hátrányait a hosszú távú bérbeadással szemben. Most ezen hátrányok közül emelnénk ki 3-at.

1. Lelakják a lakást

A néhány naponta váltakozó „bérlők” sokkal gyorsabban használják el a lakás berendezéseit. Gyakran kevésbé tisztelik az ingatlant sajátjukként. Rövid távra jönnek, gyakran bulizni és szórakozni, ami sokkal több veszélyforrásnak teszi ki a lakásod, mintha valaki állandóan ott lakna. A guruló bőröndök a padlón, a túlhasznált ágyneműk és bútorok, a töréskár, a személyes ingóságok megrongálása és társaik pedig ahhoz vezetnek, hogy nem mondjuk 1-2 évente, hanem pár havonta komoly összegeket kell költened az ingatlan és tárgyainak részleges renoválására.

3 érv a hosszú távú lakáskiadás mellett - NYOLCAS.COM - ingatlan bérbeadás Budapesten

2. A szomszédi viszony megromlik

Az állandó lakók nem szeretik, hogy idegenek mászkálnak a házukban – olykor hajnalban és nem túl halkan – vagy bulikat rendeznek sokwattos hangerőn, nem pedig mondjuk szolid, baráti vacsikat. És nem, nem a turistákat fogják okolni, hanem a tulajdonost, aki beengedi ezt az otthonába, ennélfogva az épületbe is. Kár elmérgesíteni a viszonyokat, ha választhatunk más utat is, és inkább a hosszú távú bérbeadás mellett döntünk.

3. Nincs hátradőlés

Míg hosszútávnál a tulajdonos és bérlő közt legtöbbször bizalmi viszony alakul ki, addig rövidtávnál a tulajdonosnak szinte mindig készenlétben kell lennie bérlőit illetően. Ellenőrizni az online megkeresések profiljait és referenciáit, izgulni, hogy az eredetileg 2 embernek kiadott lakásba ne vigyenek a bérlők még tizenöt embert bulizni (a budapesti angol legénybúcsús partiturizmus szárnyalásával ez nagyon is valós probléma) és ne tegyék tönkre a lakást. Mit mondjunk: ebben a kérdésben is erősen a hosszútáv felé billen a mérleg.

Természetesen még sorolhatnánk, hogy az adminisztrációs bonyodalmak, a szezonalitás, a nagy konkurencia is mind mind befolyásolják és hátrányosan érintik a rövid távú kiadást a hosszú távú bérléssel szemben.

Elmondható, hogy egyre több olyan ügyfelünk van akik felhagyva a rövid távú ingatlan bérbeadással, inkább a megbízhatóbb hosszú távú bérbeadást választották, és ebben teljes körű segítséget kaptak a csapatunktól.

Amennyiben Budapesten szeretnénk hosszú távon bérbeadni a lakásunkat, akkor a Nyolcas.com tapasztalt csapata az, aki megtalálja az igényes bérlőket és tehermentesíti a bérbeadókat.

HA tetszett a cikk, akkor lájkolj minket és oszd meg másokkal is:
 
Ez az ukrán lakás olyan, mintha egy 5 csillagos hotel lenne »