Sokszor az egyszerű a nagyszerű, főleg ha feldobjuk élénk színekkel

Építészet | 2018. 11. 01.

Ennél a madridi lakásnál elsőre nehéz feladat elé állították a tulajdonosok az építészeket. Nem volt egyszerű dolguk, mert otthonos és egyben galériaként is “működő” lakást kellett kialakítaniuk úgy, hogy a későbbi hosszú távú bérlők igényeinek is megfeleljen.

A két műgyűjtő tulajdonos elsődleges igényeit figyelembe véve, a falak fehéren maradtak, a nyers betonszerkezet tartóoszlopait, a szekrényeket és a tárolókat ahol lehetett a falba rejtették.

Így minden, a lakásban „kiállított” tárgy neutrális térben értelmezhető: elegáns és stílusos megoldás ez a gyorsan kiejthető nevű Cristina Domínguez Lucas y Fernando Hernández-Gil Ruano építészeitől.

Az ötvenes években elterjedt betonszerkezetes lakóházak sajátosságát ötvözték a modernista és letisztult befektetői igényekkel, és ennek eredménye lett ez a 200 nm-es ingatlan, ami egyben műgyűjteményeknek is otthont adó galériaként is funkcionál.

Természetesen felmerülhet a kérdés, hogy ha a tulajdonosok befektetési céllal alakították át az ingatlant és saját műgyűjteményüket is a berendezés részeként helyezték el, akkor egy hosszú távú bérbeadás során, hogyan óvhatják meg az értékes tárgyaikat.

Ilyen esetekre is megfelelő, ha egy lakáskezelő cég szolgáltatásait vesszük igénybe, így van aki “vigyáz” értéktárgyainkra távollétünkben is.

Amennyiben Budapesten szeretnénk hosszú távon kiadni lakásunkat, akkor a Nyolcas.com tapasztalt csapata az, aki megtalálja az igényes bérlőket és tehermentesíti a bérbeadókat.

HA tetszett a cikk, akkor lájkolj minket és oszd meg másokkal is:

Itt nézheted meg a többi képet is:

« Amikor a szülők ízlése találkozik a tinédzserek elképzeléseivel... Hét profi tipp, amellyel világossá tehetsz egy sötét lakást »