15 négyzetméteres lakás, mégis minden elfér benne.

Inspiráció | Utoljára szerkesztve: 2018. 10. 24.

A praktikusság, az előregondolkodás és a leleményesség nélkülözhetetlen az apró, minigarzon lakásoknál, ahol a helyeket többszörösen is ki kell használni, ha a funkcionalitás mellett döntünk.

Ezek az apró, mikrolakások Budapesten is egyre elterjedtebbek, mert befektetési szempontból a tulajdonosok a nagy polgári lakásokat „felszabdalják” és így hosszútávú bérbeadás során még több bevételre tehetnek szert a kialakított kis lakásokból.

De sokszor felmerül a kérdés: vajon nem alakulnak ki így élhetetlen terek, nyomasztóan kicsi lakások, ahol mindenen át kell lépni és a fele cókmókot mondjuk a nagyinál tárolni?

Hoztunk egy példát a nemre, amit ezzel a libanoni építészstúdió által kialakított lakással be is tudunk mutatni. A fehér csempés falak és a fehér, csillogó epoxi műgyantával kiöntött padló fénnyel tölti meg a tereket, az ügyesen kinyitható-becsukható, sorolható és kreatívan alakítható bútorsorral pedig kényük-kedvük szerint rendezhetik át szinte az egész lakást a lakók (avagy bérbeadás esetén a bérlők).

Aki egyedülálló és/vagy első lakást keres, annak ezek a lakások megfelelőek lehetnek hosszútávra is. A tulajdonosoknak pedig biztos megtérülést jelent egy hosszútávú bérbeadás során.

Amennyiben Budapesten szeretnénk hosszútávon kiadni lakásunkat, akkor a Nyolcas.com tapasztalt csapata az, aki megtalálja az igényes bérlőket és tehermentesíti a bérbeadókat.

HA tetszett a cikk, akkor lájkolj minket és oszd meg másokkal is:

Itt nézheted meg a többi képet is:

Ez az ukrán lakás olyan, mintha egy 5 csillagos hotel lenne »